Συχνές Ερωτήσεις

 

Γενικές Συχνές ερωτήσεις

 

1.      Πως μπορώ να παραγγείλω;

 
Οι παραγγελίες μπορούν αν γίνουν απευθείας από την ιστοσελίδα μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε την παραγγελιά σας τηλεφωνικώς  καλώντας στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών 7777.7676 από Κύπρο η +357 25581056 από εξωτερικό η +302 111 980249 από Ελλάδα.
 

2.      Μπορούν οι τιμές να αλλάξουν;

 
Οι τιμές μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα κόστα αγοράς. Όμως εφόσον έχετε κάνει την παραγγελία σας οι τιμές για αυτή την παραγγελία είναι επιβεβαιωμένες.
 

3.      Μπορώ να αλλάξω την παραγγελία μου;

 
Μπορείτε να αλλάξετε την παραγγελία σας δεδομένου ότι δεν έχει αποσταλεί.  Τηλεφωνήσετε στο  τμήμα εξυπηρέτησης πελατών 7777.7676 από Κύπρο η +357 25581056 από εξωτερικό η +302 111 980249 από Ελλάδα. Σημειώστε ότι οι παραγγελίες αποστέλλονται εντός μιας ημέρας από την παραλαβή τους ή κάποτε μπορεί να αποσταλούν αμέσως μετά την παραλαβή τους.
 

4. Πως μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου;

 
Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας δεδομένου ότι δεν έχει αποσταλεί. Τηλεφωνήσατε στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών 7777.7676 από Κύπρο η +357 25581056 από εξωτερικό η +302 111 980249 από Ελλάδα. Σημειώστε ότι οι παραγγελίες αποστέλλονται εντός μιας ημέρας από την παραλαβή τους ή κάποτε μπορεί να αποσταλούν αμέσως μετά την παραλαβή τους.
 
 

Συχνές ερωτήσεις πληρωμής

1)      Ποια μέθοδο πληρωμής μπορώ να χρησιμοποιήσω για να διεκπεραιώσω την παραγγελία μου;

 
Υπάρχουν τέσσερεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πληρώσετε την παραγγελία σας.
1.      Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Δεχόμαστε τις κυριότερες κάρτες συμπεριλαμβανομένου Visa, MasterCard, Visa Debit, Maestro και Electron cards.  
2.      Με Paypal
3.      Με Πληρωμή στη Παράδοση: Ισχύει για Κύπρο μονο. Επίλέξτε αυτό τον τρόπο πληρωμή στο Checkout.
2.      Με κατάθεση στην τράπεζα: Πριν κάνετε την παραγγελιά σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τα στοιχεία της τράπεζας όπου μπορείτε να καταθέσετε το ποσό που αντιστοιχεί στην παραγγελία σας.   Όταν λάβουμε την πληρωμή σας θα σας εκδώσομε και θα σας στείλουμε Certificate Code (κωδικός) ο οποίος θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα μας για να πληρώσετε την παραγγελία σας.
 
 

2.      Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσω την πιστωτική/χρεωστική μου κάρτα από το διαδίκτυο;


Όλες οι συναλλαγές σας οι οποίες γίνονται από την σελίδα μας είναι απόλυτα ασφαλείς λόγω του ότι τα στοιχεία σας είναι κρυπτογραφημένα και αποστέλλονται μέσω μιας ασφαλής σύνδεσης και μπορούν διαβαστούν μόνο από εμάς. Ανάλογα με τον πλοηγό τον οποίο χρησιμοποιείται εμφανίζετε ένα σύμβολο στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης σας το οποίο υποδεικνύει την ασφάλεια. Η μέθοδος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται πιστοποιείται από την JCC secure Payment Gateway ή από την PayPal, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που θα επιλέξετε.
 

4.      Αν δεν θέλω να πληρώσω από το διαδίκτυο τι μπορώ να κάνω;

Μπορείτε να πληρώσετε με κατάθεση στην τράπεζα ή με μετρητά κατά την παράδοση ( Ισχύει για Κύπρο μόνο ): Για πληρωμή κατά την παράδοση , διαλέξτε Cash On Delivery στο Checkout. Για να πληρώσετε με καάθεση,  πριν κάνετε την παραγγελιά σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τα στοιχεία της τράπεζας όπου μπορείτε να καταθέσετε το ποσό που αντιστοιχεί στην παραγγελία σας.   Όταν λάβουμε την πληρωμή σας θα σας εκδώσομε και θα σας στείλουμε Certificate Code (κωδικός) ο οποίος θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα μας για να πληρώσετε την παραγγελία σας.
 

5.      Πότε θα γίνει η συναλλαγή;

Η πιστωτική κάρτα σας εγκρίνεται από την JCC μόλις κάνετε τη παραγγελία σας. Η πληρωμή εκτελείται εφόσον έχει αποσταλή η παραγγελία σας.
 

Συχνές ερωτήσεις παράδοσης

 

1.       Παραδίδετε στην χώρα μου;

 Παραδίδουμε παγκόσμια με συστημένο ταχυδρομείο ή EMS Data Post (το Τμήμα Courier του ταχυδρομείου).
 

2.      Παραδίδετε σε ταχυδρομική θυρίδα;

 Παραδίδουμε τις παραγγελίες σας σε ταχυδρομικές θυρίδες με συστημένο ταχυδρομείο ή EMS Data Post.
 

3.      Η παραγγελία μου δεν έφτασε στην αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης. Τι πρέπει να κάνω;

 Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας με email ή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών 7777.7676 από Κύπρο η +357 25581056 από εξωτερικό η +302 111 980249 από Ελλάδα. Θα γίνει μια έρευνα με την εταιρεία αποστολής και θα σας πληροφορήσουμε για το που βρίσκεται η παραγγελία σας.
 

Συχνές ερωτήσεις για επιστροφές

1.      Πως μπορώ να επιστρέψω τα προϊόντα που δεν θέλω;

H Ikoagora εγγυάται τις αγορές σας και την ποιότητα των προϊόντων της. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είστε πλήρως ευχαριστημένος με την αγορά σας επιστρέψετε το προϊόν εντός 21 ημερών για αλλαγή ή για επιστροφή του συνολικού ποσού. Τα επιστρεφόμενα προϊόντα πρέπει να είναι αχρησιμοποίητα, με τις ετικέτες τους και μέσα στην αρχική τους συσκευασία.
Αν ζείτε στην Κύπρο και χρειάζεται να επιστρέψετε το προϊόν, παρακαλώ σημειώστε στο κουτί “Returned Goods”και στείλτε το με AKIS EXPRESS/ACS Courier στη Ikoagora, Λεμεσός, Τηλ. 25581056
Aν ζείτε στο εξωτερικό και χρειάζεται να επιστρέψετε οποιοδήποτε προϊόν από την παραγγελία σας στείλτε το δέμα σας με συστημένο ταχυδρομείο και κρατήστε την απόδειξη αποστολής. Παρακαλώ σημειώστε στο κουτί “Returned Goods” και στείλτε το στη Ikoagora, ΤΑΧ. ΚΙΒ. 54670, Τ.Κ. 3726 Λεμεσός, Κύπρος. Παρακαλώ κρατήστε την απόδειξη αποστολής.
 

2.      Πως μπορώ να σας επιστρέψω ένα ελαττωματικό προϊόν;

H Ikoagora ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων της. Οπότε η πιθανότητα να πάρετε ένα ελαττωματικό προϊόν είναι απίθανη. Όμως αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είστε πλήρως ευχαριστημένος με την αγορά σας επιστρέψετε το προϊόν εντός 21 ημερών για αλλαγή ή για επιστροφή του συνολικού ποσού. Παρακαλούμε σημειώστε τα ελλάτωμα που έχετε βρεί στο προιόν και :
Αν ζείτε στην Κύπρο και χρειάζεται να επιστρέψετε το προϊόν, παρακαλώ σημειώστε στο κουτί “FAULTY GOODS ” και στείλτε το με ACS Courier/AKIS EXPRESS στην Ikoagora, Λεμεσός, Τηλ 25581056.
Aν ζείτε στο εξωτερικό και χρειάζεται να επιστρέψετε οποιοδήποτε προϊόν από την παραγγελία σας στείλτε το δέμα σας  με συστημένο ταχυδρομείο. Παρακαλώ σημειώστε στο κουτί “FAULTY GOODS” και στείλτε το στη Ikoagora, ΤΑΧ. ΚΙΒ. 54670, Τ.Κ. 3726 Λεμεσός, Κύπρος. Παρακαλώ κρατήστε την απόδειξη αποστολής. Στην συνέχεια παρακαλώ μέσα στο κουτί βάλτε μας μια σημείωση για το ελάττωμα του προϊόντος. Εμείς μόλις παραλάβουμε το πακέτο σας θα σας αλλάξουμε το προϊόν ή θα σας πιστώσουμε την τα χρήματα μαζί με τα έξοδα αποστολής.

3.      Τι να κάνω αν παραλάβω λανθασμένο προϊόν;

Στην απίθανη περίπτωση να λάβετε ένα λανθασμένο προϊόν τότε βάλτε το στο κουτί και σημειώστε “INCORRECT GOODS” και στείλτε το στο στην Ikoagora. Αν ζείτε στην Κύπρο και χρειάζεται να επιστρέψετε το προϊόν, παρακαλώ σημειώστε στο κουτί “ INCORRECT GOODS ” και στείλτε το με AKIS EXPRESS/ACS Courier στην Ikoagora, Λεμεσός, Τηλ 25581056.
Aν ζείτε στο εξωτερικό και χρειάζεται να επιστρέψετε το προϊόν με συστημένο ταχυδρομείο. Παρακαλώ σημειώστε στο κουτί “ INCORRECT GOODS ” και στείλτε το στη Ikoagora, ΤΑΧ.  ΚΙΒ. 54670, Τ.Κ. 3726 Λεμεσός, Κύπρος. Παρακαλώ κρατήστε την απόδειξη αποστολής. Εμείς μόλις παραλάβουμε το δέμα σας θα σας πιστώσουμε τα έξοδα αποστολής και θα σας αλλάξουμε το προϊόν.
 

4.      Σας επέστρεψα ένα προϊόν. Το παραλάβατε;

Αν δεν λάβετε απάντηση από εμάς εντός μιας λογικής περιόδου παρακαλώ ενημερώστε μας και ερευνήστε την υπόθεση με τον μεταφορέα που έχετε χρησιμοποιήσει.
 

Συχνές Ερωτήσεις προϊόντος

1.      Το προϊόν που θέλω δεν είναι προσωρινά διαθέσιμο. Θα λάβετε περισσότερο στοκ σύντομα;

Λαμβάνουμε καθημερινά στοκ έτσι το προϊόν που είναι σε έλλειψη μπορεί σύντομα να  υπάρχει ξανά σε στοκ. Αν επιθυμείτε να κάνετε κάποια κράτηση σ ένα προϊόν στείλτε μας email ή καλέστε στο  τμήμα εξυπηρέτησης πελατών 7777.7676 από Κύπρο η +357 25581056 από εξωτερικό ή +302 111 980249 από Ελλάδα.
 

2.      Έχετε οδηγό για μεγέθη;

 Αν δεν είσαστε σίγουροι για τον αριθμό του μεγέθους σας θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε είτε στέλνοντας μας με email ή  καλέστε στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών 7777.7676 από Κύπρο η +357 25581056 από εξωτερικό ή +302 111 980249 από Ελλάδα.
 

3.      Πως μπορώ να ψάξω ένα συγκεκριμένο προϊόν;

Για να ψάξετε ένα συγκεκριμένο προϊόν, παρακαλώ ανοίξετε την αρχική μας σελίδα και μπορείτε να κάνετε αναζήτηση γράφοντας το προϊόν ή τον κωδικό του προϊόντος που επιθυμείτε.
 

4. Υπάρχει επιλογή συσκευασίας δώρου;

Ναι, υπάρχει αυτή η επιλογή σε αρκετά από τα προϊόντα.

 

Καταστήματα/Γραφεία Ikoagora στη Λεμεσό & Πάφο / Ikoagora Stores & Offices in Limassol & Paphos:

Σημεία Παραλαβής Ikoagora στη Κύπρο / Ikoagora Collection Centres in Cyprus: